Podsumowanie projektu pt. "Uczniowskie Kociewskie Gotowanie"
Podsumowanie projektu pt.
„Uczniowskie Kociewskie Gotowanie”
W dniu 28 listopada 2014 roku w świetlicy wiejskiej w Piecach odbyło się ostatnie spotkanie, a tym samy podsumowanie i zakończenie projektu dofinansowanego w ramach Funduszu Akumulator Społeczny, ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej Programu Funduszu Inicjatyw Obywatelskich pt. „Uczniowskie Kociewskie Gotowanie”. Projekt ten poprzedziło zredagowanie wniosku w formie elektronicznej
i przesłanie do odpowiedniej instytucji w celu uzyskania opinii. W miesiącu październiku otrzymaliśmy informację, iż nasz wniosek uzyskał wysoką liczbę punktów w każdej kategorii i tym samym z pośród 450 innych wniosków uzyskał dofinansowanie.
W ramach projektu odbyło się 5 spotkań w których uczestniczyło każdorazowo ponad 26 uczestników warsztatów. W miłej, przyjaznej i integracyjnej atmosferze uczniowie wspólnie ze swoimi rodzicami pod czujnym okiem Przewodniczącej Koła Gospodyń Wiejskich w Piecach Pani Ireny Stopa oraz Pani Stefanii Fenskiej przygotowywali różne smakowite przekąski oraz dania. Uczestnicy warsztatów w sposób praktyczny uczyli się przyrządzać proste, zdrowe potrawy, a także zapoznali się z higieną i bezpieczeństwem w kuchni. Mimo, iż uczestników spotkań było wielu, to każdy nawet najmłodszy uczestnik włożył swój wkład w przygotowanie dań. Na zakończenie projektu w imieniu własnym jak i uczestników warsztatów chciałabym złożyć serdeczne podziękowania dla Pani Ireny Stopa oraz Pani Stefanii Fenskiej za poświęcony czas oraz za pomoc przy organizacji warsztatów, a także rodzicom, którzy z uśmiechem na twarzy towarzyszyli dzieciom w każdym spotkaniu.